Hollywood - 2004

Cetatea Viselor "1930-1940", perioada in care se forma si și dezvolta capitala mondiala a filmelor, cu legendarele  studiouri cinematografice 20th Century Fox sau Universal Fox si odată cu ele vedetele, adevarate exemple de eleganta, care prin publicitatea cinematografica făceau cunoscuta linia modei pe plan mondial prin tinute cu rochii extravagante si stilate de matase infasurate in blana, machiaj sau coafuri platinate. Insa, in primul rând se afisa o atitudine,pretext  de creatie,un alt ideal de frumusete: femeia "vampa", provocatoare, irezistibila si stilata, care se afisa teatral, printr-o emancipare exacerbata.
Colectia "Hollywood" urmărește  un  astfel de personaj, femin, receptiv la trend, si  care surprinde calitatile femeii sofisticate, pretioase, cu tinute potrivite pentru serile speciale, calde de vara.

Redarea expresivitatii unei colectiei este data  de compozitie, cromatica, contrast, ritm, echilibru dar si de tesaturile fine alese. Cromatica colectiei pleacă de principiul ca, o culoare este o impresie asupra noastră  produsă de razele luminoase ce se descompun si conferă o gama cromatica,ce  in cazul colectiei,violetul, ocupa rolul dominant  ca fiind culoarea visului,a magiei precum in "Cetatea Viselor ".
Astfel ca hainele devin acele accesorii, instrumente cu ajutorul cărora ne exprimam  personalitatea, reușind sa devenim noi insine, si ne stau la dispoziție ca o rețeta de infrumusetare sau,treptat prin interesul pe care îl acordam ne spunem riscului de a deveni sclavii modei.


Evidentierea in colectia Hollywood" a siluetei  lungi si naturale, prin tipare si croiurile abordate aduc indrazneala, provocare, voluptate, senzualitate si mister, intru-un cuvânt: femeie.


Fotograf : Eugen Radut